Una delegació del FòrumSD es reuneix amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró

Guia per afrontar la nova regulació de l’impost de plusvàlua municipal
15 de febrer de 2022
La Síndica de Sant Boi de Llobregat, Dolors Vallejo, escollida presidenta del FòrumSD
3 de març de 2022

02/03/2022.- Una delegació del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores de Catalunya (FòrumSD) es va entrevistar ahir, 1 de març de 2022, amb la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró. La reunió va servir per tal que la consellera conegués la feina que realitza el FòrumSD i la institució de les defensories locals. Ciuró va ratificar que la feina dels síndics i síndiques locals és clau per als municipis, tal i com va poder comprovar durant la seva etapa com a regidora de l’Ajuntament de Sabadell.

Durant la trobada es va abordar la necessitat de disposar d’un marc legal que reguli els defensors i defensores locals senzill però clar, una tasca que desenvoluparà el FòrumSD i que la conselleria de Justícia i el Parlament de Catalunya canalitzaran. Igualment, també es va parlar de la necessitat d’implicar les sindicatures locals en la futura llei de la mediació de Catalunya.

La delegació del FòrumSD que va participar a la trobada estava encapçalada per la presidenta de l’entitat i Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellan. També hi van assistir Isabel Marquès, Síndica Municipal de Greuges de Terrassa; Eduardo Martínez Vara, Defensor dels Veïns de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura; Ramon Llorente, Defensor Emèrit de Girona; i Francesc Mateu, director del FòrumSD.

Àrea privada