La Síndica de Sant Boi de Llobregat, Dolors Vallejo, escollida presidenta del FòrumSD

Una delegació del FòrumSD es reuneix amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró
2 de març de 2022
La Pau és el camí
11 de març de 2022

La Síndica de Sant Boi de Llobregat, Dolors Vallejo, és la nova presidenta del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD). L’Assemblea de membres d’aquesta institució —que reuneix més d’una quarantena d’ombudsperson municipals tant de Catalunya com d’Espanya— l’ha escollit avui en substitució d’Eva Abellan, Síndica Municipal de Greuges de Sabadell. un cop s’ha exhaurit el seu mandat. La reunió s’ha celebrat al Centre Cultural la Farinera del Clot, a Barcelona.

L’Assemblea també ha validat una renovació total de la junta directiva del FòrumSD, que ha quedat integrada per Marta Alsina, Defensora de la Ciutadania de Girona, com a vicepresidenta; Rosa Maria Vandellós, Síndica de Greuges de Deltebre, com a tresorera; i Salvador Torres, Defensor del Ciutadà de Vidreres, com a secretari. En qualitat de vocals, la nova junta incorpora Josefina Camós, Síndica de Greuges de Palamós; i David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona.

La nova junta és representativa dels membres de l’entitat, tant per la seva variada procedència territorial com per la dimensió dels municipis que representen els seus components.

La nova direcció del FòrumSD s’ha fixat com a objectiu recuperar la normalitat de l’entitat un cop superada la pandèmia de covid-19 que en els últims dos anys ha obligat a replantejar la majoria de les activitats habituals. En aquest sentit, una de les primeres tasques de la nova Junta serà la culminació del procés de redacció i l’aplicació del Pla Estratègic del FòrumSD, que s’ha treballat intensament en els últims mesos. La reivindicació d’una normativa específica per a les sindicatures locals i el reconeixement dels síndics i síndiques com a mediadors en la futura Llei de Mediació de Catalunya són d’altres temes que hi ha damunt la taula.

Dolors Vallejo és llicenciada en Geografia i Història i màster en Investigacions i Estudis de Gènere. Ha treballat en diferents nivells educatius i serveis d’educació i ha estat formadora i investigadora en el camp de la coeducació. Va ser escollida com a Sindica de Greuges de Sant Boi de Llobregat el 27 de setembre de 2016 per un mandat de cinc anys, que va revalidar l’any 2021 per uns altres cinc anys.

Àrea privada