El FòrumSD dedica les seves jornades de formació a analitzar l’impacte de la pandèmia per covid-19 en l’àmbit dels Drets Humans de proximitat

17 d’octubre de 2020: Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa
15 d'octubre de 2020
Dia Mundial de la Infància 2020: Que la covid no ens faci oblidar la infància maltractada
20 de novembre de 2020

La incidència de la pandèmia per covid-19 en els drets humans serà el tema de les XIII Jornades de Formació del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD), que començaran aquest divendres 6 de novembre de 2020 i que, per primer cop, es realitzaran completament en línia i s’obriran a totes les persones interessades amb independència de si formen part o no de l’entitat organitzadora. Les jornades, titulades Drets de proximitat en temps de covid, constaran de quatre sessions que es realitzaran entre els mesos de novembre i desembre.

La defensa dels Drets Humans canvia amb el temps i les circumstàncies de cada moment, motiu pel qual la irrupció del covid-19 ha incidit de forma dràstica en aquest àmbit. L’objectiu del FòrumSD és analitzar quina ha estat, fins ara, aquesta afectació i com ha influït en la feina que desenvolupen les defensories locals en àmbits com l’emergència habitacional, la pobresa energètica, les prestacions per vulnerabilitat, els drets fonamentals, el sensellarisme, les persones grans o la infància i l’adolescència, entre d’altres.

Les quatre sessions de les Jornades inclouran una conferència inicial a càrrec d’especialistes i, posteriorment, una taula rodona amb la participació de síndics i síndiques locals. La primera de les conferències la protagonitzarà, aquest divendres, David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). Per a les properes sessions s’ha previst la participació de Teresa Crespo, exdirectora d’Entitats Catalanes d’Acció Social de Catalunya (ECAS); Francesc Torralba, filòsof i teòleg; i Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.

Les Jornades de Formació del FòrumSD estan tradicionalment orientades als defensors i defensores locals i als seus equips amb l’objectiu de compartir i actualitzar coneixements i garantir la qualitat de la feina que realitzen. En aquesta ocasió, però, donada tant la temàtica com el format digital, la iniciativa s’ha obert a totes les persones interessades, de forma que hi puguin participar amb l’únic requisit de la inscripció prèvia i gratuïta.

Les Jornades són possibles gràcies a la implicació de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Descarregueu-vos el programa de les jornades

 

Àrea privada