XIII Jornades de Formació del FòrumSD

El Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya organitza anualment unes jornades de formació per a tots el sindics/ques, defensors/es amb l’objectiu de mantenir al dia i formats tots els seus equips.

Aquest any, el FòrumSD ha decidit fer les jornades en línia i obrir-les a la ciutadania. La formació té com a eix central la situació de pandèmia pel virus covid-19 i les conseqüències i actuacions que se’n deriven.

Es faran en quatre sessions de matí durant els mesos de novembre i desembre. Cada sessió constarà d’una ponència inicial a càrrec d’especialistes en la matèria a tractar i una taula rodona de síndics i sindiques, exposant casos, solucions i propostes concretes a situacions i problemes concrets.

Les jornades són gratuïtes i obertes a totes les persones interessades però cal inscripció prèvia.

Sessions en línia

Totes les sessions es desenvoluparan en línia a través de la plataforma Zoom. L’enllaç de les sessions es facilitarà en el moment de la inscripció.

Descàrregues

Inscripcions

Amb el suport de

El Programa

DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE DE 2020

10.00-11.00
Drets Humans afectats durant la pandèmia, a càrrec de David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. 
Presenta: Eva Abellan, Síndica de Greuges de Sabadell.

11.30-14.00
Sindicatures locals i covid: Problemàtiques abordades amb Lluís Martínez, Síndic Personer de Mollet; Ramon Palacio, Sindic de Greuges de Sant Cugat; i Merche GarcíaSíndica de l’Hospitalet de Llobregat.
Modera: Eva Abellan, Síndica de Greuges de Sabadell.

DIMECRES, 11 DE NOVEMBRE 2020

10.00-11.00
Serveis bàsics en situació de pandèmia, a càrrec de Teresa Crespo, exdirectora d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS).
Presenta: M. Núria Planas, Defensora de Vilanova i la Geltrú.

11.30-14.00
Habitatge, padró, pobresa energètica i prestacions amb Dora Padial, Síndica de Greuges de Lleida; Josep Escartín, exSíndic de Greuges de Sabadell; Pepa González, Defensora de la Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet. 
Modera: Isabel Marquès, Síndica de Greuges de Terrassa.

DILLUNS 16 DE NOVEMBRE DE 2020

10.00-11.00
L’impacte de la covid en els drets de les persones grans
, a càrrec de Francesc Torralba, filòsof i teòleg.
Presenta: Anna Marti, Síndica de la Seu d’Urgell.

11.30-14.00
Llibertat de circulació, sensellarisme i llibertat sexual amb Anna Moilanen, Defensora de la Ciutadania de Palma; Leire Zugazua, Sindikoa de Vitoria-Gasteiz; M. Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de Barcelona.
Modera: Eduardo Vara, Síndic de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura.

DIJOUS 3 DE DESEMBRE DE 2020

10.00-11.00
Els drets de la infància en temps de covid, a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.
Presenta: Francesc Mateu, Director del FòrumSD.

11.30-14.00
Accés a l’Administració i prestacions en temps de covid amb Joan Barrera, Síndic de Cornellà; Dolors Vallejo, Síndica de Greuges de Sant Boi de Llobregat; Joan Sala, Síndic de Greuges de Vic.
Modera: Merche García, Síndica de l’Hospitalet de Llobregat.

Àrea privada