Comunicat del FòrumSD davant les mesures de contenció del virus Covid-19

8 de març, Dia Internacional de les Dones: Les dones planten cara al futur amb joia i il·lusió
3 de març de 2020
El FòrumSD demana als ajuntaments que donin instruccions clares a les policies municipals per garantir els Drets de Ciutadania durant l’estat d’alarma
24 d'abril de 2020

Davant la situació creada per les mesures decretades per les diferents administracions amb l’objectiu de contenir la propagació del virus Covid-19 i evitar la saturació dels serveis sanitaris, la Junta Directiva del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD) vol manifestar el següent:

1.- Donem suport a les mesures que s’han pres respecte el confinament de la ciutadania, la reducció de l’activitat laboral als serveis bàsics, sanitaris i de seguretat essencials dels nostres municipis, així com les alternatives de teletreball, quan aquest sigui possible, de tota la resta de Serveis Públics i, per responsabilitat social i el bé comú, de l’activitat que no sigui essencial del sector privat.

2.- Demanem a la ciutadania que segueixi les recomanacions de les autoritats sanitàries i municipals dels respectius ajuntaments i limiti les sortides dels domicilis a allò que sigui estrictament imprescindible.

3.- La ciutadania de moltes poblacions, localitats i comunitats s’han organitzat en grups d’ajut i suport mutu, especialment per les persones en situacions de major vulnerabilitat i/o aïllament des de les xarxes socials. Donem-hi suport i cuidem-nos els uns als altres cadascú en la mesura de les seves possibilitats.

4.-Les Sindicatures Locals mantindrem obertes les vies de contacte telefòniques o telemàtiques, via correu electrònic, amb la ciutadania. Podeu contactar i localitzar la vostra sindicatura des d’aquest enllaç.

Així mateix, volem manifestar el nostre suport i transmetre un immens agraïment a totes aquelles persones que es mantenen davant de les seves obligacions i responsabilitats laborals i socials. Amb una especial menció per al personal sanitari i per tots aquells professionals que aquests dies garanteixen serveis bàsics com el subministrament d’aliments i la seguretat, entre d’altres.

Estem convençuts que amb el compromís i la solidaritat de totes ens en sortirem.

Santa Coloma de Gramenet, 16 de març de 2020.

Àrea privada