Trobada de les Sindicatures i el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat

10 de desembre de 2018: Dia dels Drets (i Deures) Humans
4 de desembre de 2018
21 de gener de 2019: Dia Europeu de la Mediació
20 de gener de 2019

El 29 de novembre va tenir lloc una trobada entre les Sindicatures de Greuges del Baix Llobregat i l’Hospitalet, i les delegades i delegats del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Els síndics i síndiques de Cornellà de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i l’Hospitalet de Llobregat van presentar recentment un informe, on es detallen les queixes que atenen habitualment en l’àmbit de les persones grans: dependència, sanitat, tràmits, subministraments de serveis bàsics, bretxa digital, mobilitat, etcètera. A la sessió es va parlar sobre el contingut d’aquest informe i sobre els treballs del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, que enguany a la seva assemblea anual de desembre, presentarà dictamens sobre pensions, la llei de gent gran de Catalunya i l’abús de medicaments en les persones grans.

A la sessió, la delegada de Cervelló, Lolita Gardiel i Arqués, va llegir algunes reflexions respecte a les queixes a les Sindicatures.

A la trobada, es va fer una sessió informativa de presentació de la institució de les sindicatures municipals de greuges, on aquestes van poder donar a conèixer en què consistia la seva funció i va servir per iniciar un camí de col·laboració entre les Sindicatures i el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

També es va parlar del Congrés de Gent Gran de Catalunya, que tindrà lloc a la tardor de 2019.

Àrea privada